Eindreflectie

Mijn terugblik op de Minor

Allereerst had ik het deze minor goed naar mijn zin. De projectgroep was fijn om in te werken en vooral de stof in vergelijking met mijn eigen opleiding vond ik interessant. Ik zou deze minor dus zeker aanraden.

In het eerst blok stond vooral de eerste twee weken de kennismaking centraal. Voor mijn gevoel werden we wel een beetje in het diepe gegooid en was er niet echt een soort basis, maar dat is niet erg. Naarmate de lessen vorderde begreep ik steeds meer wat er bij Online Marketing komt kijken en wat je kunt verwachten. Hierbij hielp het boek bij wat ik voor de zelfstudie heb gelezen. Het is heel persoonlijk, maar omdat ik o.a. élke werkdag bestellingen moet verwerken vond ik het (deels) thuiswerken prettig.

Kenniskring in het eerste blok vond ik leuk. De groep werkte goed samen, maar voor mijn gevoel ontbrak in het begin hier wel een beetje de klik. Toen een medestudent besloot te stoppen met de minor nam dat irritaties weg en werd de sfeer in de groep een stuk beter. De manier van deze opdracht sprak mij aan, omdat het een creatief tijdschrift moest worden. Hierdoor was ik wel wat tijd kwijt, maar dit kwam gelukkig uit in een positieve beoordeling. Het event daarin tegen vond ik iets minder leuk, vooral omdat het in het begin een chaos was. Het eindproduct – het webinar zelf – was zeker geslaagd met voldoende deelnemers.

Het analyserapport voor Whiskybase begon wat stroefjes, maar richting de deadline hebben we echt meters gemaakt en werd het steeds leuker. Met Google Analytics had ik nog niet gewerkt, dus tijdens deze minor heb ik hier veel over geleerd. Hetzelfde geldt voor de onderwerpen van de gastcolleges. Tot nu toe ben ik erg tevreden met het resultaat voor Whiskybase, echter is het wel jammer dat het eerste cijfer zo hoog was en we door wat miscommunicatie voor het adviesrapport een lager cijfer hebben behaald. Maar dat mag de pret niet drukken, want ik denk dat de eindpresentatie het grotendeels goed gaat maken. Alle punten die gemist werden in het adviesrapport komen namelijk in de implementatie wél terug. Zoals ik in de learning journey al eens eerder benoemde vond ik deze minor eigenlijk leuker dan mijn huidige opleiding 🙂

Avans ‘s-Hertogenbosch

4e jaars student Business Innovation
Studentnummer: 2146159

Contact

Robin van Wijngaarden

rci.vanwijngaarden@student.avans.nl