Geen last meer van losse post-its tussen je boek en herinneringen in je telefoon. Met het Mijn invulboeken hulpje sla je alles online via je mobiel op, zodat je op een later moment rustig je invulboek kunt invullen!

voor wie & waarom

De invulboeken van PINKPEACH zijn vooral gericht op jonge moeders. Kleine kinderen – en vooral baby’s – worden erg snel groot, waardoor je natuurlijk elk lachje en stapje mee wilt maken!

Druk leven? Volgens onderzoek van o.a. Ouderscentraal.nl heeft elke jonge of zwangere moeder wel eens moeite om haar tijd te verdelen en vrije tijd te benutten. De grote groei afgelopen jaar binnen de Mijn 9 Maanden invulboeken toont aan dat onder andere zwangere vrouwen het belangrijk vinden om deze periode vast te leggen. Binnen die tijd heb je al zoveel aan je hoofd – Kraamzorg regelen, de babykamer, een kinderwagen uitzoeken, maar vooral ook genieten!

Wanneer je op een verjaardag bent en iemand doet een leuke uitspraak over bijvoorbeeld je zwangere buik of je kindje lacht voor het eerst wil je zoiets vastleggen in het invulboek. Eenmaal thuis krabbel je het snel op een post-it zodat je het op een later moment netjes kunt verwerken. Vaak worden invulboeken daardoor overspoelt met post-its of notities in je telefoon. Waarom niet vast online beetje bij beetje bijhouden?

hoe werkt het

De applicatie heeft als hoofddoel: het invulboek online deels invullen / aantekeningen maken op drukke momenten, zodat je later op bijvoorbeeld zondagmiddag bij een kop thee rustig de afgelopen dagen, weken of maanden kunt invullen. zo krijg je een overzichtelijk boek en hoef je niet steeds gehaast met de verkeerde kleur pen een datum of moment neer te krabbelen.

feedback

de app heeft verschillende cycli doorlopen aan de hand van feedback van vijf moeders in verschillende fases van hun leven. de reacties waren voornamelijk positief! ook werd er feedback gegeven waarbij de lat voor nu te hoog ligt, maar wat zeker wordt meegenomen. de meest relevante feedback lees je hier.

Karlijn (26) is moeder van Bo (3) & Jackie (0)

“Het boek opdelen in titels, zodat je er niet helemaal doorheen hoeft te bladeren”

Deze feedback is meegenomen en duidelijk te zien bij het Mijn 9 Maanden invulboek. Hierdoor zijn er nu 5 hoofdstuken en een pagina voor losse notities.

Monique (27) is zwanger van haar 1e kindje

“Bij mijn notities kon ik niet goed vinden waar ik kon klikken of typen”

Er is een kader geplaatst om het notitie veld, zodat als er nog niks is opgeslagen het duidelijk is welk veld hiervoor is bedoeld.

Linda (45) is moeder van Dirk (15) en Claire (10)

“Als ik de app voor het eerst zie is me nog niet helemaal duidelijk hoe het werkt”

Er is een meer informatie pagina toegevoegd met uitleg / contact / veelgestelde vragen.

leerOpbrengst

Door dit project heb ik mezelf zien groeien binnen onder andere Bubble. Waar het begon met een tutorial letterlijk nadoen, heb ik nu onder de knie hoe ik bijvoorbeeld elementen (tekst en foto’s in het invulboek) binnen het account van mensen kan laten opslaan als data. Ook knoppen aanmaken, foto’s plaatsen en pagina’s ontwikkelen lukt nu zonder tutorial. Al deze zaken zijn handmatig aan elkaar gelinkt en getest. Zo viel me onder andere op dat het eigenlijk relatief makkelijk is om bijvoorbeeld een persoon uit te laten loggen. Met één druk op de knop heb je hier een button voor aangemaakt.

Door het gebruik van Bubble – maar ook andere tools binnen dit vak – ben ik gaan inzien hoe makkelijk het eigenlijk is om waarde te creëren voor een project of prototype. Natuurlijk moet je er wel even induiken, maar deze platformen leken voor mij ingewikkelder dan het uiteindelijk is.

Toch zijn er nog talloze zaken die ik rondom Bubble zou willen leren, maar de basis is er. Daarbij komt dat dit eindproduct “voor mijzelf” is ontwikkeld, en ik stiekem nu ook benieuwd ben of dit ook écht zou gaan werken.

 

de toekomst

Door de uiteindelijke uitwerking en het concept ben ik positief verrast. Het is vandaag de dag niet mogelijk om alle boeken verder hierop te implementeren en online te zetten, omdat er eerst prioriteit ligt bij het ontwikkelen van meer boeken (Mijn Babyjaar, Mijn Opa & Oma etc.) Maar deze applicatie gaat zeker op de plank voor later dit jaar om verder overwogen te worden.

Daarvoor moet er eerst gekeken worden of de app ook daadwerkelijk op alle devices werkt en of het werkt als meerdere mensen er tegelijkertijd gebruik van zouden maken. Daarbij komt dat Jimmy van Boloo eerder al aangaf dat Bubble voor hun geen fijn platform is, dus om dit écht de lucht in te krijgen voor mijn gebruikers moet er wat onderzoek vooraf gaan.

contact

Heb je vragen, feedback of andere informatie? Aarzel niet en neem contact met me op!

© PINKPEACH.nl  I  2021  I  Dit is een eindopdracht voor het vak Programming – studie Business Innovation – aan Avans ‘s-Hertogenbosch  I  Robin van Wijngaarden