Ondernemerschap

Praktijkopdracht Ilona de Baar

PINKPEACH.nl

Een eigen onderneming… laat ik die nou al hebben! Mijn webshop heet PINKPEACH en ik ontwerp, druk en verkoop o.a. invulboeken.

Dit is een erg opkomende markt, daarom is mijn expertise dat de boeken relatief rustig en chique zijn (linnen cover), maar toch leuk om in te vullen. De meeste boeken hebben veel kleur óf simpele vragen en weinig variatie. Niet elke week weer hetzelfde, maar echt leuke vragen om later naar terug te kijken. Ook opvallend is dat sommige boeken super grote lijntjes hebben of te weinig plek voor bv. een datum. Dit zijn dingen die ik heb meegenomen, zodat het een mooi boek wordt en overal goed past en het dus geen vol gekrabbelde agenda wordt. De fotokaders zijn bijvoorbeeld ook aangepast op de standaard fotomaten.

Daarnaast vind ik het belangrijk om het ontvangen van het pakket echt een beleving te maken. Dus leuk ingepakt en een persoonlijk bedankje, waar ik vaak ook leuke reacties op krijg. Ook vind ik het belangrijk om een goede en duidelijke klantenservice te hebben, dus wanneer er een vraag o.i.d. is handel ik dit altijd netjes af.

Mijn klanten komen grotendeels via bol.com waar ik ook mijn eigen account heb, maar ook via mijn webshop, retailers of Orderchamp. Vaak is een eerste klant relevant om tevreden te houden, omdat ik veel opvolgende boeken heb die samen een set vormen.

Als ik iemand aan zou nemen zou ik allereerst een extra medewerker nemen die helpt met inpakken, voorraad verwerken, klantenservice etc. en daarnaast iemand die verstand heeft van boekhouden en de juridische kant. Omdat ik het laatste jaar enorm gegroeid ben vind ik het belangrijk om dit in 2022 allemaal goed op orde te hebben.

Avans ‘s-Hertogenbosch

4e jaars student Business Innovation
Studentnummer: 2146159

Contact

Robin van Wijngaarden

rci.vanwijngaarden@student.avans.nl