CRO voor mobiel

Praktijkopdracht Theo vd Zee

Analyse Whiskybase (Google Lighthouse)

Door de analyse van Lighthouse is naar voren gekomen dat de website van Whiskybase traag laad en dat daar veel winst in te behalen is. Zo zouden ze ervoor kunnen kiezen om de type afbeeldingen die ze gebruiken te vervangen voor een ander bestandstype. Op dit moment gebruiken ze voornamelijk .jpeg. Echter, als ze kiezen voor het bestandstype WebP of AVIF dan kan dit 6.15s minder laad tijd opleveren.

Iets anders wat opvalt is dat het contrast verschil tussen de voor- en achtergrond (te) klein is waardoor teksten lastig te lezen zijn. Hierdoor kunnen gebruikers afhaken. Door simpelweg het contrast te verhogen worden teksten al een stuk beter leesbaar en automatisch de website gebruiksvriendelijker.

Uit de de analyse blijkt ook dat Whiskybase erg hoog scoort op SEO. Een score van 91. Om deze score verder te verhogen moeten ze voldoen aan het volgende. Klikbare buttons en elementen op de website moeten groter worden gemaakt. Minimaal 48px bij 48px. Het aanpassen van deze elementen kan ervoor zorgen dat Whiskybase nog hoger in de organische zoekresultaten te vinden is.

Avans ‘s-Hertogenbosch

4e jaars student Business Innovation
Studentnummer: 2146159

Contact

Robin van Wijngaarden

rci.vanwijngaarden@student.avans.nl